Ogólnopolski Cech Rzemiosł Budowlanych i Różnych

tel. 22 723 57 20, tel. kom. 691 396 146

e-mial: ocrb@wp.pl

O nas

Cech został założony 1 września 2014 roku przez P. Stanisława Chodyna, wieloletniego rzemieślnika w branży budowlanej, który na zebraniu został wybrany na Prezesa Cechy.

Stanisław Chodyna
Zacząłem swą drogę zawodową w 1963 roku jako uczeń w 3-letnim terminie w Zakładach Budowlanych jednocześnie uczęszczając do Szkoły Zawodowej. Po ukończeniu 3-letniej nauki w rzemiośle zostałem czeladnikiem w rzemiośle budowlanym. Następnie otrzymałem dyplom Mistrza w dziedzinie malarstwo-murarstwo-dekarstwo-lakiernictwo oraz uprawnienia budowlane. Od 1979 roku prowadzę swoją firmę budowlaną.

Zasługi Prezesa Stanisława Chodyny:

1. Złoty Medal im. Jana Kilińskiego 2013.26.03

2. Dyplom Marszałka Województwa Mazowieckiego A. Struzika za zasługi dla Mazowsza 2014.05.21

3. Odznaczenie św. Stanisława za zasługi dla Archidiecezji Warszawskiej od kard. K. Nycza 2014.06.29

4. Związkowa odznaka honorowa „Za zasługi dla Kombatantów Wojska Polskiego” 2014.09.18

Postanowiłem założyć Ogólnopolski Cech Rzemiosł Budowlanych i Różnych z uwagi na to, że Rzemiosło zanika. Założenia Cechu to powrót do tradycji rzemiosła polskiego i szkolenie młodego pokolenia w zawodach budowlanych. Cech zrzesza rzemieślników z całego kraju i prowadzi zapisy na członków Cechu. Cech ma za zadanie zrzeszenie firm małych i średnich ponieważ firmy małe nie mogą zaistnieć na rynku budowlanym. Przynależność do Cechu umożliwi im działanie i współpracę nawet w największych przedsięwzięciach na zasadach partnerskich.

Nasi członkowie Cechu mają w swojej historii zawodowej wiele nowo powstałych obiektów jak również remontów i modernizacji w całym kraju.